Curățarea foliei de protecție și a urmelor de adeziv de pe geamul termopan

curatare profil PVC

Foliile de sablare, de protecție solară, precum și cele antifurt pot lăsa urme de adeziv pe sticlă. Dacă aceste urme lipicioase sunt mai vizibile depinde de durata de timp a lipirii foliei pe sticlă, de temperatura mediului extern, precum și de expunerea la lumina soarelui.

Dacă soluțiile de curățare a geamurilor achiziționate din comerț nu funcționează, există soluții speciale, care în mod normal se utilizează pentru a elimina autocolantele publicitare de pe automobile. Pot fi achiziționate de la magazinele de bricolaj sau materiale de construcții, puteți căuta sau întreba de detergenți pentru îndepărtarea autocolantelor și a benzii adezive. Atenție însă, dacă aceste soluții conțin alcool, nu pulverizați pe cadru (pe rama geamului), ci doar pe sticlă, deoarece ramele pot fi afectate. După ce aplicați aceste tipuri de detergent, ștergeți cu o cârpă, o perie de plastic sau o racletă.

 

Ce puteți utiliza pentru o curățare corectă a profilelor PVC

– soluții speciale pentru curățat banda adezivă (menționate mai sus)
– raclete speciale (se găsesc în magazinele de bricolaj sau în magazinele de construcții)
– un prosop înmuiat în apa fierbinte, dacă folia nu este lipita de mult timp pe geam

Dacă curățați profilul cu un prosop sau cu o cârpă, ideal este sa utilizați doar cârpe sau lavete albe, pentru a evita urmele de culoare pe profilul PVC.

 

Ce să evitați în curățarea profilelor PVC

– obiecte ascuțite – cuțite, lame, cutter etc, deoarece acestea pot zgâria tâmplăria PVC.
– materiale de șlefuit, perii de sârmă
– remedii casnice precum alcool, acetonă, benzină, motorină etc.
– diluanții sau soluțiile care conțin clor nu sunt recomandate.
Aceste soluții nerecomandate pot provoca daune profilului, pot zgâria profilul PVC sau pot îndepărta luciul acestuia, provocând îngălbenirea în timp.

Cu perioada de lipire este mai mare, de-a lungul mai multor ani, cu atât devin mai greu de îndepărtat. Din păcate, site-urile de socializare nu sunt întotdeauna locul potrivit pentru a cere ajutor, iar una dintre soluțiile oferite poate provoca zgârieturi, decolorare.

 

Procesul de îndepărtare a foliei de protecție vechi de pe ferestrele din PVC nu este niciodată ușor sau plăcut. În acest caz, vechea zicală că este mai bine prevenirea decât vindecarea se aplică perfect, așa că încercați să evitați problema și să îndepărtați foliile în timpul recomandat.

SUNĂ ACUM