Diferențe majore între ferestrele și ușile din PVC și aluminiu

Alegerea ferestrelor termopan

Când suntem în căutare de uși și ferestre, există două variante: aluminiu sau PVC. Să vedem care sunt diferențele dintre aceste două tipuri și de ce recomandăm să alegeți tâmplăria PVC, cu precădere termopane Salamander, termopane Rehau sau termopane Geneo:

1. Rezistența în timp ferestrelor
Durabilitatea este unul dintre principalele considerente în alegerea ferestrelor și ușilor, iar din acest punct de vedere, atât ferestrele și ușile din aluminiu, cât și geamurile termopan sunt construite pentru a rezista. Chiar și cu diferențe în speranța de viață, alegerea ar trebui să se bazeze pe preferințele personale. Ușile și ferestrele din aluminiu au o durată de viață de aproximativ 60 de ani, în timp ce ușile și ferestrele din PVC au o durată de viață mai mică, între 20 și 30 de ani. Cu toate acestea, produsele din PVC au o garanție de 20 până la 30 de ani și calitatea acestora este mai bună.

2 Prețul și calitatea
Raportul de calitate preț pentru ferestrele PVC este unul extrem de bun. În ceea ce privește ferestrele cu profil PVC, acestea sunt mai accesibile în ceea ce privește prețul, comparativ cu cele din aluminiu, însă calitatea tâmplăriei PVC este de asemenea foarte ridicată, puteți analiza ferestrelele termopan Salamander, Rehau sau Geneo și vă veți convinge.

3. Culorile și aspectul
În ceea ce privește aspectul, opțiunile oferite de tâmplăria PVC comparativ cu tâmplăria din aluminiu, sunt similare.

4. Eficiența energetică
În ceea ce privește eficiența energetică, la ferestrele cu profil PVC este mai ridicată, comparativ cu profilul ferestrelor din aluminiu. Gamele de geam termopan pe care le comercializăm, și anume termopane Salamander, Rehau și Geneo, au o calitate de top în ceea ce privește eficiența energetică.

5. Izolarea fonică
La fel ca în cazul eficienței energetice, nivelul de izolare fonică este cu mult mai ridicat la profilele din PVC. Din acest motiv recomandăm tâmplărie PVC dacă locuiți în zone circulate intens sau afectate de zgomot.

6. Rezistența la rugină
Tâmplăria PVC are un grad înalt de rezistență la rugină, în comparație cu profilele din aluminiu, un alt plus pentru tâmplăria PVC.

7. Nivelul de întreținere
Ferestrele din aluminiu necesită întreținere periodică, comparativ cu ferestrele din PVC, care după montaj nu au nevoie de întreținere constantă. Așadar, un alt plus pentru tâmplăria PVC.

În concluzie, tâmplăria PVC reprezintă o opțiune mai bună decât cea din aluminiu, în condițiile în care necesitatea pentru izolare termică, fonică și rezistența la rugină primează ca obiective în alegerea ferestrelor și ușilor. Desigur că și tâmplăria din aluminiu beneficiază de avantaje, iar alegerea o faceți dumneavoastră. Ferestrele reprezintă o achiziție pe termen foarte lung, din acest motiv este ideal să alegeți calitatea.

 

SUNĂ ACUM