Sfaturi pentru alegerea ferestrelor termopan

Orice tip de fereastră are avantaje și dezavantaje. Dacă sunteți în căutare de tâmplărie PVC, aluminiu sau lemn stratificat, este bine să știți că fiecare tip de fereastră are avantajele ei. Pornind de la materialul din care este confecționată fereastra și până la numărul de camere în cazul profilelor din tâmplărie PVC, sunt anumiți factori de care trebuie să țineți cont.

Dacă v-ați hotărât să cumpărați geam termopan, începeți prin a alege materialul din care este confecționată fereastra. Acesta poate fi: lemn stratificat, aluminiu sau PVC. Fiecare dintre ele are avantaje, dar și dezavantaje.

Ferestrele reprezintă mult mai mult decât geamul termopan, ele trebuie să asigure următoarele:
– o izolare termică suficient de bună pentru a menține confortul termic al locuinței
– durabilitate și siguranță în funcționare
– protecție împotriva efectelor elementelor din mediul exterior.

Toate aspectele de mai sus vă pot ajuta să economisiți bani la întreținerea locuinței și la întreținerea ferestrelor. Nu trebuie uitat, desigur, aspectul estetic al locuinței, care este un factor important.

Fereastra poate fi de asemenea aleasă și în funcție de alți factori precum:
– nivelul de zgomot din zona în care locuiți
– protecție antiefractie pentru locuințele aflate în zone izolate
– expunerea la soare a locuinței
– siguranța copiilor

 

Nivelul de etanșeitate asigură evitarea curenților de aer nedefiniți. Acesta minimizează fenomenul respectiv, precum și pierderile de căldură prin ventilație, acumularea de apă de condens și procesele ulterioare de extindere a apei. Acest nivel de etanșare trebuie să se găsească într-un plan a cărui temperatură este mai mare decât temperatura critică pentru favorizarea mucegaiului (criteriul de umiditate de 80% a climatului interior). Nivelul de etanșare trebuie să fie prezent pe întreaga suprafață a peretelui exterior și nu trebuie să fie întrerupt.

Proiectarea profesională a îmbinării (rosturilor) de legătură, ceea ce înseamnă construcția, geometria îmbinărilor, fixarea, izolarea și etanșarea sunt, prin urmare, de mare importanță. Pe lângă o proiectare adecvată, ușurința în exploatare a componentelor presupune o conexiune fără defecte, care să satisfacă întregul profil al cerințelor.

SUNĂ ACUM