Reprezintă reviziile termopanelor o necesitate?

Revizii termopane - necesitate sau nu

Operațiunea de revizii termopane (la sistemele de închidere, garnituri, balamale) se efectuează de obicei anual, pentru a asigura funcționarea în parametri optimi a ferestrelor din tâmplărie PVC sau aluminiu. Reprezintă reviziile o necesitate sau nu? Aflați citind rândurile de mai jos.

Geamurile termopan sunt proiectate cu un sistem de drenaj încorporat, cuprinzând sloturi în cadrul pragurilor care permit oricărei infiltrări să curgă spre exterior. Pentru a asigura eficiența sistemului, aceste sloturi trebuie să rămână deblocate. În mod periodic, îndepărtați murdăria, curățați scurgerea fantei (situate în rabaturile de cadru) și verificați funcționarea drenajului prin spălare cu apă din abundență. Dacă credeți că sistemul este blocat, lăsați mai multă apă în fantă pentru a verifica dacă scurgerea este sau nu blocată.

Revizii termopane - scurgere apa la termopan

Pentru a menține performanțe optime ale ferestrelor, este esențial ca toată feroneria să fie lubrifiată la fiecare 6-12 luni (în funcție de locație). Pentru lubrifierea feroneriei utilizați ulei ușor de mașină (de exemplu, lubrifiant 3-în-1) pentru piesele mobile și vaselină, acolo unde este indicat în instrucțiunile de lubrifiere specifice produsului. Rețineți că o anumită decolorare a sigiliului din silicon este o apariție naturală și nu poate fi evitată.

Garniturile termopanelor necesită înlocuire periodică, altfel cauciucul îmbătrânește prematur și se poate fisura. Îmbătrânirea prematură a unei garnituri duce la rigiditate și etanșarea nu va mai fi optimă. De asemenea curenții de aer pot pătrunde în locuință. Este de reținut faptul că feroneria geamurilor termopan trebuie să fie gresată periodic pentru a împiedica griparea.

revizii termopane - incuietori, balamale, cercevea

Un alt aspect al reviziilor pentru ferestre și uși termopan îl reprezintă corectarea pozițiilor cercevelelor (cadrele în care sunt fixate geamurile la o fereastră) față de toc este necesară pentru a păstra randamentul termic al ferestrelor.

Când se efectuează revizia ferestrelor sau ușilor din tâmplărie PVC sau aluminiu, se efectuează și reglaje care ajută la prelungirea vieții termopanelor și readuce fereastra la parametri optimi de funcționare. Mai jos puteti vedea intervențiile și tarifele practicate de noi. Contactați-ne pentru orice tip de intervenție.

SUNĂ ACUM